Köpa motorcykel

Funderar du på att köpa din första motorcykel?

De två viktigaste egenskaperna hos en motorcykel som ger en ny förare förtroende är låg vikt och låg sitthöjd. Låg vikt är alltid bättre när du fortfarande lär dig att balansera, styra, accelerera och bromsa. Och medan erfarna förare har lärt sig att bli bekväma med bara en fot i marken när de stå still, är det mer lugnande att sätta ned båda fötterna i marken när du precis har börjat köra.

Lyckligtvis finns information om vikt och sitthöjd nästan alltid bland de specifikationer som anges på tillverkarnas webbplatser, så det är ett bra ställe att börja leta efter motorcyklar som är mest nybörjarvänliga.

Men med hundratals nya och begagnade modeller tillgängliga för försäljning, måste du ändå begränsa sökningen lite.

Det första steget mot att räkna ut vilken cykel är rätt för dig är att förstå de olika kategorierna av motorcyklar och deras för- och nackdelar. Utbudet av motorcyklar är mycket mer varierat än när det kommer till bilar. För att inte röra till det allt för mycket har vi delat in de olika klasserna av motorcyklar i tre huvudkategorier. Du hittar mer information om de olika klasserna genom att klicka på dem.

Vet du redan vilken MC du ska ha? Då kan du läsa mer om hjälmar och utrustning här.

 

.
Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

En tanke om “Köpa motorcykel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *