MC för nybörjare – Här är de bästa motorcyklarna för nybörjare – Del 1

Du har bestämt dig för att ta körkort, men vet inte vilken MC du ska köpa. Ingen fara, vi rekommenderar de bästa MC för nybörjare. Del 1 inleds med tre motorcyklar, en för varje körkortsklass. Vill du veta hur du sparar pengar med en privat handledare? Läs mer här.

Bästa MC för nybörjare, A1-körkort: Honda Grom

Honda Grom är en favorit inte bara för den nyblivne motorcyklisten, utan även för de mer erfarna. Motorcykeln är liten, nätt och lättkörd. Trots sin låga effekt bjuder den på en enorm körglädje, vilket killarna från Motorcyclist Online visar ovan.

Är du osäker på vad försäkringen kommer att kosta? Vi har jämfört försäkringspris bland de vanligaste motorcyklarna.

Bästa MC för nybörjare, A2-körkort: Suzuki V-Strom 250

V-Strom 250 Bästa MC för nybörjare A2

Tidigare i november hölls den årliga CIMA-mässan (Annual Chinese International Motorcycle Trade Exhibition) där Suzuki bl.a. visade upp sin nya V-Strom. V-Strom, som sedan tidigare finns i storlekarna 650cc och 1000cc, har nu fått sig en lillebror: V-Strom 250. Precis som de andra populära V-Strommodellerna rör det sig om en allround-motorcykel som passar både på och av vägen. De andra modellerna har fått bra kritik, och det kan väntas att även lillebror blir omtyckt.

Här kan du läsa mer om vilken utrustning du behöver.

Bästa MC för nybörjare, A-körkort: Kawasaki ER-6N

Kawasaki Er-6N Bästa MC för nybörjare A

Valet av MC i 600-kategorin är inte lätt. Det finns ett otroligt utbud av motorcyklar och i just kategori är konkurrensen hård. Lyckligtvis innebär det att man får mycket för pengarna. ER-6N är omåttligt populär MC i Sverige och det finns en uppsjö av dessa motorcyklar till salu på Blocket. Med en mjuk parallell-twin på 650cc, ABS-bromsar och en upprätt sittställning är den, trots sin förhållandevis höga effekt, en lättkörd MC som lämpar sig för nybörjare utan att man för den delen tröttnar på motorcykeln efter några månader.

 

.
Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *